Gå til hoved-indhold

Hårdhedsmåling / Ruhedsmåling

Hos Ollerup Maskinfabrik har vi mulighed for at måle hårdheden i Rockwell og har tilknyttet computer med speciel software for udskrift til dokumentation.

Rockwell-metoden egner sig især til måling af genstande af hærdet stål og har vist sig at være den letteste at automatisere.

For at sikre at den indvendige overflade overholder de strenge kvalitetskrav, kan vi også fortage ruhedsmålinger med kalibreret udstyr på stedet og printe resultater med det samme.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Hvad er en Rockwellmåling?

Rockwellmåling er en metode til at måle hårdheden af metaller og andre materialer. Hårdheden af et materiale er et udtryk for, hvor modstandsdygtigt det er over for indtryk og ridser. Jo hårdere et materiale er, desto sværere er det at påvirke og forme det.

Hvordan virker en Rockwellmåling?

Rockwellmåling anvendes til at bestemme hårdheden af materialer ved at måle inddragningen af en indentor, der presses ind i materialet. Indentoren kan være en diamantkugle eller en konisk spids, afhængigt af materialetypen. Efter inddragningen måles dybden af inddragningen, og hårdheden af materialet bestemmes ud fra en skala kendt som Rockwellskalaen.

Kontakt os!
Vi vender hurtigt tilbage.

Kontakt os her